KARIŞIK KIZARTMA TARİFİ
Yemek
yapmak,özellikle günümüz şartlarında çoğu insanın kabusu haline
gelmiştir.Zamanla uzun ve zahmetli yemekler yerini pratik hazırlanan yemeklere
bırakmıştır.Bunların başında Türk mutfağının klasikleşmiş yemeklerinden
kızartma gelir.Hem lezzetli olması hem de her öğün tercih edilebilir olmasıyla
yıllardır masalarda yerini almıştır.
Malzemeler:
·
3
adet patlıcan
·
3
adet kabak
·
3
adet patates
·
10
adet köy biberi
·
Kızartmak
için sıvı yağ
Üzerine Hazırlanacak Sos Malzemeleri:
·
4
adet domates
·
3-4
diş sarımsak
·
1
tatlı kaşığı domates salçası
·
1
adet kesme şeker
·
2
çay kaşığı tuz
·
Bir
tutam karabiber
·
Sıvı
yağ
Karışık Kızartma Tarifi Hazırlama Süreci:
Ortalama
hazırlanma süresi 40-50 dakikadır.
Karışık Kızartma Nasıl Yapılır:
Sebzelerin Hazırlanması:
Öncelikle
patlıcanları güzelce yıkayıp havlu kağıt ile kuruluyorsunuz. Kuruladığınız
patlıcanları yol yol soyup,ince ince dilimliyorsunuz.Daha sonra patlıcanları
tuzlu suyla dolu bir kaba alıyorsunuz.
Kabakları da
aynı şekilde yıkayıp hazırlıyorsunuz.Bu sefer yol yol değil bütün şekilde
soyup,ince ince dilimliyorsunuz.Onları da tuzlu suya alıyorsunuz.
Köy
biberlerini bütün olarak kullanmanızı tavsiye ederiz.İyice yıkayıp bir çatal
yardımıyla biberi birkaç yerinden deliyorsunuz ki biberler pişerken
parçalanmasın.
Patatesleri
klasik şekilde soyup, dilimliyorsunuz.Onları da tuzlu suda bekletiyorsunuz.
Artık
sebzeleri kızartmaya başlayabilirsiniz.Derin teflon kızartma kabınıza sıvı yağı
ekleyip ocağı orta dereceyi biraz geçecek şekilde açıyorsunuz.Kızartmayı
yaparken yüksek ateş kullanmanızın sebebi sebzelerin çok fazla yağ çekmesini
engellemektir.Eğer yağı değiştirmeden yapacaksanız kızartmayı,en son biberi
atmanızda fayda vardır çünkü biber yağa kokusunu bırakır bu da diğer sebzelere
sinmesine neden olur.Şimdi biber en sona gelecek şekilde sebzeleri sırasıyla
kızgın yağda kızartıyorsunuz.Kızartma işlemi sonunda sebzeleri istediğiniz
biçimde servis tabağına dizebilirsiniz.
Sosun Hazırlanması:
Domatesleri
iyice yıkayıp,rendeliyorsunuz.Sarımsakları bir havan yardımıyla iyice
eziyorsunuz.Daha sonra orta ateşte sıvı yağ eklediğiniz tencereye domates ve
sarımsakları atıp, kavuruyorsunuz.Bu sırada kesme şekeri de
ekleyebilirsiniz.Domatesler iyice kavrulunca salçayı ekliyorsunuz ve iyice ezip
karıştırıyorsunuz.Tuzu ve karabiberi de ekleyip altını kapatıyorsunuz.Yaklaşık
5 dakika sonra sosu kızartmanın üzerine dökebilirsiniz.
Pişme Süresi:
Karışık kızartma tarifimizdeki sebzelerin ayrı ayrı pişme süreleri
ortalama 10 dakikadır.
Kızartma
Tarifi Kaç Kişiliktir:
4-5 kişilik
bir yemektir.
Servis Önerisi:
Kızartma tarifindeki sebzelerin üzerine sosu ekledikten
sonra yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.Eğer değişik kızartma tarifi sunmak
isterseniz yemeğinizin yanına barbekü ve ranch sosları ile de sunabilirsiniz.
Kalori Miktarı:
Yemeğinizin
1 çorba kaşığı 15 kaloridir.
Şimdiden
ellerinize sağlık , afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder