Kızartma Tarifi

KARIŞIK KIZARTMA TARİFİ



Yemek yapmak,özellikle günümüz şartlarında çoğu insanın kabusu haline gelmiştir.Zamanla uzun ve zahmetli yemekler yerini pratik hazırlanan yemeklere bırakmıştır.Bunların başında Türk mutfağının klasikleşmiş yemeklerinden kızartma gelir.Hem lezzetli olması hem de her öğün tercih edilebilir olmasıyla yıllardır masalarda yerini almıştır.


Malzemeler:

·         3 adet patlıcan               
·         3 adet kabak
·         3 adet patates
·         10 adet köy biberi
·         Kızartmak için sıvı yağ

Üzerine Hazırlanacak Sos Malzemeleri:

·         4 adet domates
·         3-4 diş sarımsak
·         1 tatlı kaşığı domates salçası
·         1 adet kesme şeker
·         2 çay kaşığı tuz
·         Bir tutam karabiber
·         Sıvı yağ


Karışık Kızartma Tarifi Hazırlama Süreci:

Ortalama hazırlanma süresi 40-50 dakikadır.

Karışık Kızartma Nasıl Yapılır:

Sebzelerin Hazırlanması:

Öncelikle patlıcanları güzelce yıkayıp havlu kağıt ile kuruluyorsunuz. Kuruladığınız patlıcanları yol yol soyup,ince ince dilimliyorsunuz.Daha sonra patlıcanları tuzlu suyla dolu bir kaba alıyorsunuz.
Kabakları da aynı şekilde yıkayıp hazırlıyorsunuz.Bu sefer yol yol değil bütün şekilde soyup,ince ince dilimliyorsunuz.Onları da tuzlu suya alıyorsunuz.
Köy biberlerini bütün olarak kullanmanızı tavsiye ederiz.İyice yıkayıp bir çatal yardımıyla biberi birkaç yerinden deliyorsunuz ki biberler pişerken parçalanmasın.
Patatesleri klasik şekilde soyup, dilimliyorsunuz.Onları da tuzlu suda bekletiyorsunuz.
Artık sebzeleri kızartmaya başlayabilirsiniz.Derin teflon kızartma kabınıza sıvı yağı ekleyip ocağı orta dereceyi biraz geçecek şekilde açıyorsunuz.Kızartmayı yaparken yüksek ateş kullanmanızın sebebi sebzelerin çok fazla yağ çekmesini engellemektir.Eğer yağı değiştirmeden yapacaksanız kızartmayı,en son biberi atmanızda fayda vardır çünkü biber yağa kokusunu bırakır bu da diğer sebzelere sinmesine neden olur.Şimdi biber en sona gelecek şekilde sebzeleri sırasıyla kızgın yağda kızartıyorsunuz.Kızartma işlemi sonunda sebzeleri istediğiniz biçimde servis tabağına dizebilirsiniz.

Sosun Hazırlanması:


Domatesleri iyice yıkayıp,rendeliyorsunuz.Sarımsakları bir havan yardımıyla iyice eziyorsunuz.Daha sonra orta ateşte sıvı yağ eklediğiniz tencereye domates ve sarımsakları atıp, kavuruyorsunuz.Bu sırada kesme şekeri de ekleyebilirsiniz.Domatesler iyice kavrulunca salçayı ekliyorsunuz ve iyice ezip karıştırıyorsunuz.Tuzu ve karabiberi de ekleyip altını kapatıyorsunuz.Yaklaşık 5 dakika sonra sosu kızartmanın üzerine dökebilirsiniz.

Pişme Süresi:

Karışık kızartma tarifimizdeki sebzelerin ayrı ayrı pişme süreleri ortalama 10 dakikadır.
Kızartma Tarifi Kaç Kişiliktir:
4-5 kişilik bir yemektir.

Servis Önerisi:

Kızartma tarifindeki sebzelerin üzerine sosu ekledikten sonra yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.Eğer değişik kızartma tarifi sunmak isterseniz yemeğinizin yanına barbekü ve ranch sosları ile de sunabilirsiniz.

Kalori Miktarı:

Yemeğinizin 1 çorba kaşığı 15 kaloridir.

Şimdiden ellerinize sağlık , afiyet olsun.





Yorumlar