BULGUR PİLAVI TARİFİ
Bulgur
pilavı, mutfağımızın vazgeçilmez yemeklerindendir. Hem et, hem tavuk
yemeklerinin yanına yakışmasının yanı sıra kendi başına yufka içinde servis
edilerek de başlı başına bir ana yemek olarak kabul edilebilir. Bulgur pilavı
kişinin kendi tercihine göre içine pek çok malzeme eklenerek de yapılabilir. Kolay bulgur pilavı tarifimiz bunlardan
sadece bir tanesi.
Malzemeler:
·
2
Su Bardağı Pilavlık Bulgur
·
1
Adet Orta Boy Soğan
·
4
Yemek Kaşığı Sıvıyağ
·
1
Yemek Kaşığı Tereyağı
·
1
Adet Büyük Boy Domates
·
İsteğe
bağlı 2-3 Adet Biber
·
2
Yemek Kaşığı Domates veya Biber Salçası
·
Bir
Tutam Tuz
·
3,5
Su Bardağı Sıcak Su
Hazırlama Süreci:
Verdiğimiz bulgur pilavı tarifi oldukça pratik
olduğundan hazırlama süreci en fazla 15-20 dakika sürecektir.
Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır:
Hazırlama Aşaması
Öncelikle
bulgurları sıcak su ile yıkayıp bir kabın içine alıp bekletelim. Bu sırada
kullanacağımız malzemelerimizi hazırlayalım. Soğanları tercihinize göre ister
rendeleyin isterseniz küçük küçük doğrayıp ayırın. Aynı şekilde biber kullanacaksanız
onları da küçük parçalar halinde doğrayın. Domatesin kabuklarını soyup küp küp
doğrayın.
Pişirme Aşaması
İlk olarak
pilavı hazırlayacağımız orta boy bir pilav tenceresi seçip ocağa alalım. İçine
4 yemek kaşığı sıvıyağı ve soğanı ekleyelim. Eğer biber kullanacaksanız onu da
ekleyebilirsiniz. Soğanlar pembeleşmeye başladığında tereyağı ve salçayı
ekleyip kavuralım. Salçanın üzerinde kaynadığını gösteren fokurdamalar olana
kadar bu işleme devam edelim. Şimdi yıkayıp beklemeye aldığımız bulgurları karışıma
ekleyebiliriz. Üzerine tuz ve sıcak
suyunu da ekledikten sonra kapağını kapatalım ve ocağın altını en kısığa
alalım. Arada tencerenin kapağını açıp karıştırarak suyunu kontrol
edebilirsiniz. Tadına baktığınızda bulgur hala sert ve suyu kalmamış ise su
ilavesi yapabilirsiniz. Suyunu çekmiş
ise ocağın altı kapatılır ve tencere ile kapak arasına biraz dışarı taşacak
şekilde havlu kağıt konur. Yaklaşık 10-15 dakika kadar bekledikten sonra pilav
demlenmiş ve servise hazır hale gelecektir.
Pişirme Süresi:
15-20
dakikadır.
Kaç Kişilik:
Bu tarif 5-6
kişiliktir.
Servis Önerisi:
Tabakta daha
hoş bir görüntü yaratmak için bir çorba kasesinin içerisine pilavı koyun ve
bunu ana yemek tabağına ters çevirerek dökün. Üzerine bir dal maydanoz koyarak
süsleyebilirsiniz.
Kaç Kalori:
100 gramı
342 kaloridir.
Yorumlar
Yorum Gönder